Cee'd-клуб Украины
Регистрация | Вход  
[ Новые сообщения · Главная · Фотогалерея · Видеогалерея · Чат · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум KIA Ceed » 5.Беседка » 5.3 Путешествия » Козелец-Батурин-Качановка (И опять путешествие на Черниговщину, в два дня...)
Козелец-Батурин-Качановка
anjeyДата: Среда, 20.06.2012, 14:35 | Сообщение # 1
Общающийся
Группа: MEMBER of CLUB
Сообщений: 165
Город: Киев
Авто: BMW E46 Touring 330d
Зарегистрирован:
14.03.2012
Репутация: 10
Статус: Отсутствует
И вот мы опять решились на небольшое путешествие, уже на 2 дня с ночёвкой в палатке, и ориентир в 500км. пробега...
В Козелец мы попали первый раз еще прошлой осенью, но решили еще раз заехать так как были с друзьями, нам ооочень понравилось просто...

У цьому соборі дивом зберігся дерев'яний іконостас виконаний італійськими різьбярями по дереву за проектом прославленого петербурзького придворного архітектора В. Растрелли.

И дальше в дорогу
<a class="link" href="http://u.to/0nEhAg" title="http://www.picatom.com/26/OnXuN5-KDoE-1.html" rel="nofollow" target="_blank">Палац Кирила Розумовського
</a> Невдовзі після обрання на гетьманський уряд К.Розумовський вирішив перенести столицю козацької держави з Глухова до Батурина, де було розпочато спорудження цілого комплексу “Национальных строений”.
Восени 1764р. імператриця Катерина II усунула К.Розумовського з гетьманського уряду і перейшла у рішучий наступ на рештки політичної автономії Лівобережної України. За цих обставин екс-гетьману було фактично заборонено відвідувати батьківщину. І тільки у 1794р., коли політичні пристрасті вгамувалися, К.Розумовський повернувся до Батурина, аби створити тут грандіозний палацово - парковий ансамбль. З цією метою він запросив одного з провідних архітекторів тієї доби Чарльза Камерона, за проектом якого протягом 1799-1803рр. тривали масштабні будівельні роботи.
Батуринський палац – це єдине творіння видатного архітектора на території України!
Ну и я с дамой
и мы на фоне этого величавого строения [IMG]http://www.picatom.com/26/omyMKCkK3Rc%201-1-th.jpg[/IMG]
И передвигаемся далее..
Будинок-музей Генерального судді В.Кочубея

В 1700 році генеральним суддею обрали Василя Кочубея, саме з цим пов’язують зміну функціонального призначення Будинку - він переходить в особисту власність Василя Кочубея і сюди переїздить його чисельна родина. Поряд з будинком зводять домову дерев’яну церкву – Введення Богородиці. Відомо, що іконостас в церкві був дубовий, різний, з позолотою. На базі природної діброви облаштовують парк площею близько 130 десятин, окрасою якого був мальовничий став, створений В. Кочубеєм у руслі колись повноводної Чорної річки.
В роки гетьманування К. Розумовський викупляє у нащадків Кочубея парк з будівлями. Як свідчить у своїй монографії В. Васильчиков „Сімейство Розумовських”, Кирило Григорович з задоволенням відпочиває серед краси парку: „... в самом Батурине в саду, называющий Кочубеивщина, существовал ещё дубовый пень, на котором, по преданию, любил садится Разумовский”. В 1787 році К. Розумовський переносить церкву Введення Богородиці з Кочубеївського парку в сусіднє село Матіївку, де її переосвятили в ім’я Іоана Богослова.
По смерті К. Розумовського Будинок з парком повертається у власність Кочубеїв.

В підвальних приміщеннях розгорнулась експозиція, що розкриває таку складову роботи Генерального суду як слідство та ув’язнення - відтворено інтер'єр камери слідства та камери ув’язнення, де розміщені фігури в’язня та військового писаря, виконанні з воску.

В 2007 році біля Будинку створено виставку просто неба - пасіку ім П.Прокоповича, де прослідковується розвиток бджільництва від примітивного вулика-дуплянки до втулкового, зконструйованого вдосконаленого П.Прокоповичем.

Окрема вітрина присвячена С.Величку. Кохання Мотрі та Мазепи, донос Кочубея., доля його родини - цій темі присвячений окремий розділ, цетральне місце в якому займають листи гетьмана І.Мазепи до Мотрони.

[IMG]http://www.picatom.com/26/x2CuNT0fd5U%201-1-th.jpg[/IMG]
Цитадель Батуринської фортеці
У 2008 році (з березня по листопад) на території Цитаделі Батуринської фортеці відтворено 11 об’єктів:
1. Головна замкова в’їзна вежа - дерев’яна, проїзна, з брамою, шестистінна, чотириярусна, з горішнім бойовим ярусом.
Висота – 28 м.
2. Північна замкова башта - дерев’яна, “глуха”, шестистінна, триярусна, з горишнім бойовим галерейчастим ярусом, покрівля наметова. Висота – 15,5 м.
3. Південна замкова башта - дерев’яна, чотиристінна, триярусна з горішнім бойовим ярусом. Висота – 17,8 м.
4. Оборонна стіна - дерев’яна триярусна, з брусів у вигляді клітей – городень. Поділяється на два прясла, у центрі – Головна в’їзна вежа, на флангах – Північна і Південна вежі, в яких містяться господарські і інженерні служби. Висота – 8,6 м., довжина – 155,6 м.
5. Гетьманський будинок - мурований, одноповерховий, з ганком, декоративними фронтонами та мансардовим приміщенням. Служив офіційною резиденцією гетьмана та урядовою канцелярією. За розплануванням повторює тип української хати “на дві половини” (з сіньми та кімнатами-світлицями обабіч). Архітектурний декор фасадів, декоративно-побутове опорядження кімнат і підвальних приміщень вирішуються в традиціях української народної архітектури доби бароко. Репрезентує житло козацької старшини та приміщення урядових установ Гетьманщини. У відбудованому Гетьманському будинку на Цитаделі тривають роботи з музеєфікації, що дасть унікальну можливість наглядно продемонструвати умови життя та діяльності українських гетьманів в кінці ХVІІ – на початку ХVІІІ ст. Висота -12,2 м., площа – 180,4 м.
6. Замкова церква Воскресіння Господнього - дерев?яна, тридільна, однобанна, з мурованим підземним приміщенням – криптою. Церква діюча. Архітектурний декор, інтер?єри та культове опорядження храму вирішуються в традиціях української народної архітектури доби бароко. Підземне приміщення використовується, як крипта, де поховані останки захисників та жителів Батурина, що загинули в 1708 році. Висота – 16,4 м., площа – 60, 2 м.
7. Скарбниця - мурована, двоярусна, зі склепінчатим льохом-підвалом. Призначалася для зберігання державного скарбу, коштовностей, клейнодів. За прототип взято пам’ятку архітектури, полкову скарбницю початку XVІІІ ст. в місті Прилуки на Чернігівщині, що уособлює традиційний тип скарбниць XVII – XVIII ст., вирізняється гармонійними пропорціями, компактністю, лаконічним архітектурним декором. Нині використовуєтся, як експозиційне приміщення – ідуть роботи зі створення музею «Скарбниця». Висота – 6,65 м., площа – 27,5 м.
8. Криниця - дерев’яна альтанка з наметовим перекриттям над криницею і корбою має підйомний механізм. Відтворено за зразками фортечних і монастирських криниць України XVII – XVIII ст. Глибина до води – 29 м.
9. Рів – відділяє територію замку від міста. Використовується як експозиційний об’єкт. Відтворено за даними археологічних досліджень Батуринської фортеці, що визначило розміщення й габарити рову. Глибина – 7,4 м.
10. Замковий міст – перкинутий через рів до Головної в’їзної вежі дерев?яний. Відтворений за кресленнями фортечних мостів Гетьманщини ХVII -ХVIIIст.
11. Палісадова огорожа – розташована по схилу гори.
кстати на пушках выбито год их изготовления - 2008 )))))

Ну вот изрядно насмотревшись, и находившись, проголодавшись мы решили в батурине не ночевать а выдвинуться в сторону Качановки и по дороге поискать какойто водоем чтоб возле него разбить наш лагерь. Но гад навигатор в моём смартфоне не показал водоём возле самого парка в Качановке, а повел на озеро в районе Ични. ООООО дороги тут ужасные, я почти год как бросил курить а тут уж чуть не закурил. Но ничего мы нашли класное место на озере, нарубленные дрова, да и дождь уже начинался немного, и охота было чего то выпить гарячительного. Разожгли костер, плов, водовка, компания, и куча эмоций за целый день. Немного посидели и спать... и тут утро....

Быстро всё собираем, как это только можно, с 4-х утра ливень шел, и едем в Качановку.
20минут и мы на месте, погодка клевая...
Качановка — национальный историко-культурный заповедник, созданный в 1981 г. на основе старинной дворянской усадьбы и парка, основанных в 1770-е гг. На 2010-й год является практически единственной среди украинских усадеб восточной Украины, что сохранена в комплексе.


представляете и это была только летняя резиденция Павла Харитоненко - сахарного магната того времени

альтанка Глинки

а это так называемые романтические развалины, хотя я не понял что тут такого романтического, руки-ноги сломать точно можна

и вот такая церквушка с элементами греческой готики
[IMG]http://www.picatom.com/26/6-8_ZYblZCc%201-1-th.jpg[/IMG]

Опять же забыл
километраж у меня получился около 540-550 км. средний расход по б.к. 7.1л. Но море удовольствия.
А, ездили с 3-4.06.2012г.


Жизнь прекрасна! Если не вспоминать прошлое, и не думать о будущем...

Сообщение отредактировал anjey - Среда, 20.06.2012, 14:40
 
Форум KIA Ceed » 5.Беседка » 5.3 Путешествия » Козелец-Батурин-Качановка (И опять путешествие на Черниговщину, в два дня...)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Украинский клуб KIA Ceed большая и дружная семья :)
Copyright ceed.at.ua © 2024