Cee'd-клуб Украины
Регистрация | Вход  
[ Новые сообщения · Главная · Фотогалерея · Видеогалерея · Чат · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум KIA Ceed » 5.Беседка » 5.3 Путешествия » 31.12.2010 - 10.01.2011 Ровно, Краков, Закопане, Словакия
31.12.2010 - 10.01.2011 Ровно, Краков, Закопане, Словакия
kittenkaДата: Четверг, 13.01.2011, 13:26 | Сообщение # 1
Мастер
Группа: USER
Сообщений: 1022
Авто: KIA Ceed 1,6 EX (AT)
Зарегистрирован:
27.03.2008
Репутация: 92
Статус: Отсутствует
Як завжди, задовго до нового року, виникло питання – як провести новорічні свята, а точніше- Де?
Друзі намагалися витягнути нас в Краків на 25 грудня, буцімто різдво, там гарно! Кому різдво, а кому і попрацювати перед новим роком не погано було б. Отже наша відповідь була такою – якщо на новий рік, то ми з вами, на Різдво католичне – ми пас. По-перше – буде дорого, по-друге – банально не відпустять з роботи. В результаті, за два дні було швидко вирішено – після нового року, щоб не стояти на митниці довго, 2-го січня їдемо в Краків, далі Закопане, подивимось як там каталки, та і взагалі погуляємо, ну а далі намалювалася ще й Словакія, оскільки їхати туди зовсім близько з Польші, та й каталки там мабуть по цікавіше ніж в Закопане.. Короче за два дні були заброньовані через сайт booking.com номери в хостелі в Кракові, далі Закопане – номери в віллі. Словакія виявилася дешевшою значно, якщо бронювати не 3 дні, а 4. Тому забронювали на 4.
Нажаль, бронюванням ми зайнялися вже в жовтні, тому дешевого і нормального житла вже не було.. Бронювали дешеве те що залишилося.. З Словакії передзвонили через кілька днів, сказали, що нажаль до них їде велика група людей і наші номери короче зайняті, але вони по тій же ціні можуть забронювати нам у інших людей..На тому й домовились..
Візи: візи відкривали самі, питань ніяких не виникло.. Головне щоб гроші на рахунку були, та й для Польщі не важливо підтвердження від готелю про бронювання номерів, тому проканали й копії підтверджень..
Далі настав момент – а новий рік як? Наша компанія ніяк не могла зрозуміти хто і як хоче відмічати новий рік, тому ми швиденько забронювали номери готелю в м.Рівне. А що? Зустрінемо новий рік, далі день відпочинемо, а далі, що там до тієї Польщі їхати? Та й другого числа митниця будет ж пустою, ніхто ж нікуди не поїде:)))
Отже, настало 31 грудня. Речі зібрані, настрій прекрасний! Вперед!
Виїхали запізно, тому вже на половині шляху нас застала темрява, а ще – нерозчищені занесені снігом пусті дороги і сніг. Десь перед Новоград-Волинським нас зупинили за перевищення – замість 70 їхали 78. Друг, він же водій, каже – я розумію все, винуватий, більше не буду, будь ласка, відпустіть просто з попередженням! В мене ж день народження сьогодні, а я ще навіть не доїхав до місця святкування sad Після перевірки дати в правах, права віддали з побажанням доброї дороги. А у відповідь, друг і каже – а ваших там ще багато по трасі, скажете де стоять? Капєц!! Ми так сміялися, кажемо взагалі вже обнаглів! :))
Доїхали якось не звичайно швидко і без проблем. В готелі нас швиденько розселили і ми прийнялися святкувати день народження. Щоб встигнути до нового року smile До поїздки, нам пропонували забронювати столик на новий рік за 650 грн з чоловіка!! Ми звичайно відмовились, бо якось то занадто.. Але ознайомившись з територією, зрозуміли, що столики пропонували в ресторані, а є ще кафе, яке прямо недалеко від номера і в якому нема спец.цін на новорічну ніч, тому гуляння продовжили вже там smile
Коротко про сам комплекс. Комплекс (http://www.aivengo.org/ ) має гарні номери різної категорії, безкоштовний вай-фай, помірні ціни на проживання і головне – смачну кухню! Взагалі рекомендую цей комплекс для тих, хто їде до Львова. Тут можна швидко і головне смачно та по нормальним цінам перекусити. Комплекс знаходиться прямо на маршруті до Львова. Єдиний мінус стандартних номерів, це якщо в коридорі хтось бігає, то в кімнаті це чутно дуже добре. Ну і з нашим фартом, нам дісталася здоровецька кімната, яка як далі стало зрозуміло, межує з сауною, тому прекрасно було чутно першого числа ввечері як заходили-виходили в парилку, що казали, як плюхалися в басейн!! Ну та нам не звикати, минулого року було ще гірше :))
Першого числа, ми вирішили погуляти по Ріному. Як ми і здогадувалися, місто майже вимерло ) Людей видно було тільки біля ялинок з дітками.. Прогулялись по парку, ледве знайшли працююче кафе щоб перекусити і ввечері повернулися до номерів, збирати речі на поїдку до Польщі.



Прокинулися раненько, щоб швидше перетнути границю і приїхати до Кракова ще вдень. Але не так склалося, як гадалося.. Черга на митниці здоровенна і за півгодини взагалі не двинулася!! Далі процес пішов, але дуже-дуже потихеньку. Та й знаходилися красавели, які на своїх джипах вже в зоні контролю, умудрялися об»їжджати по сугробам чергу і тим самим ставати попереду всіх! Ну тут ноу коментс просто! Пройшовши український контроль, в нас був шок, бо далі вся та сама черга прямувала в нову зону, зону контролю Польщі!! Короче, простояли ми там 4 години! В результаті, в»їхали в Польщу, вже як раз почало сутеніти sad Томуі до Кракова приїхали стомлені, дяка митному контролю sad
Дороги в Польщі класні! З»явилося багато нових здорових розв»язок до Євро 2012. Культура водіїв, забіжу наперед, але скажу, що дуууууже відрізняється від нашої культури та культури водіння словаків. Взагалі, одразу ж на виїзді з митниці, стоїть плакат з інформацією – де яка максимальна швидкість дозволена і поляки її дійсно дотримуються! Наприклад, якщо в нас. пунктах 50, то всі різко гальмують і їдуть 50, якщо знак 50 посеред дороги – всі гальмують і їдуть 50. На всіх пішоходних переходах мигає попереджувальний сигнал, який ще й непогано освітлює зону переходу, та й заряджається він від сонця, тому витрати на енергію – нульові smile На автострадах, та місцями в невеликих нас.пунктах, встановлені щити які відображують звук від дороги, щоб в нас.пункті була тиша і не замітно, що він поруч з трасою smile Короче класно там і дороги гуд!
Щоб оселитися в нашому хостелі, треба було заїхали взяти ключі на ресепшені іншого хостелу, який знаходиться прямо в центрі Кракова. Приїхавши туди, адміністратор не знайшов ключі від наших номерів і поселив нас в цьому хостелі smile Ось так, випадок нам на руку smile По-перше – в центрі прямо, по-друге – сніданки включені (в іншому їх не було), ну і по–третє – ціна насправді в цьому хостелі дорожче, але нам віддали номери за свою помилку по тій ціні, по якій ми бронювали інший smile
Сам хостел досить непоганий (http://kadetus.pl/eng/, хм, правда фото там не стандартних номерів хостелу, а тих що дорожче)і сніданків навіть вистачало. А то друзі розповідали, як в інших костелах, яких вони проживали, якщо прийшов трохи пізніше – то хліба нема, то те закінчилось, то це, та ще й номери такі собі. А ту все чистенько, свіженько і завжди все є, та й вай-фай безкоштовний і ціна низька smile
В Кракові багато гарних місць, які варто побачити smile Ми обійшли все старе місто з усіма його красотами, побували в єврейському районі, випили глінтвейна в центрі міста, відвідали чудо ресторан « http://www.kuchniaubabcimaliny.pl/nowa/ » а також паб де варять польське смачне пиво… Там класно smile Місто дуже сподобалось!

Більше фото: ¬http://kittenka.io.ua/album413644
Оскільки відстань до наступної нашої зупинки аж 130 км по польським дорогам, то до Закопане ми виїхали аж після обіду smile Попереду нас чекала комфортна вілла з гарними номерами, сніданками та молодими і дуже милими господарями і головне – виглядом на Татри http://www.baciarka.pl/ ! Проїжджаючи мимо під»йомника Закопан, одуріли від побаченої черги, так кількості машин з російськими номерами! Наступного дня, прогулялись по околицям, та таки заїхали трішки покататись на лижах. Ну що сказати, об 11 дня, там можна тільки вбитися на тій горці! Людей тьма! Черга здоровенна! Підйомник і горка по суті одна, є там ще бугель якийсь, який тягне на половину горки тієї.. Добре хоч там повертають гроші за невикористані підйоми! Короче спустилися всі по раза три від сили і вирішили, ну його в баню! Випили на горці глінтвейну, помилувалися краєвидами та поїхали гуляти в Закопане. Оскільки це курортне місце, то в принципи мене не здивували ціни в магазинах Закопане. Лижні всякі штуки такі ж ціни як і в нас, європеські магазини, може то в Польші порівняно з Німеччиною вони дорожчі, а може тому, що Закопане.. Короче подивились, купили магнітів на холодильник, та й пішли вечеряти з смачним гарячим польським пивом з імбиром. Оце так кльова штукенція скажу я вам smile
Як завжди, в Закопане «порадували» люди з «країни» в якій кажуть: «МАсква», «а чЁ?» В Польщі з листопада 2010 року втупив в силу закон, який забороняє паління на вулицях, в кафе і т.д. Хочеш покурити, кури в своєму домі інакше штраф! Я вважаю, що коли ти приходиш до когось в дім, ти маєш поважати правила які в ньому існують, інакше.. інакше це просто неповага в першу чергу до самого себе! Так ось, в Закопане, «такі» люди, коли курили біля відведеного місця на вулиці з великою попільничкою, принципово кидали бички прямо на дорогу! А ще обов»язково треба було дуже голосно сказати пару смачних слівець, які відображають дуже добре суть людини, та харкнути перехожим під ноги!!! Ну куди ж без цього.. жах короче.. А ще треба обов»язково дуже голосно кричати в магазинах, щоб всі одразу зрозуміли, хто прийшов до магазину :)))
Наступний день, переїзд до Словаччини, в Високі Татри. ЖПС намалював, що до готелю нам треба проїхати аж 63 км :))) тому знову було прийнято, що поїдемо після обіду, а півдня покатаємось з 9 ранку в Закопане. Класно там те, що лижі дають не як в Карпатах десятилітньої давності, а новенькі, класні, та й мабуть власники там в курсі, що горка після обіду вбивається, тому й продають скі-паси на кількість підйомів, та й лижі можна взяти на 2,3,4 години або на весь день smile Ми брали на дві години, більше там робити нема чого..
Поки чекала своїх, розговорилася з місцевим поляком, каже в п»ятницю на горці буде повний ахтунг! Благо в п»ятницю ми вже будемо в Словакії smile
Першого дня лижі в мене були класні, мені підійшли ідеально для мого рівня каталки, а ось другого дня, класні все, але не мої.. ніяк вони мене не слухались! Та ще й сніг там, чесно кажучи не зрозуміло який – ніби то й не лід, але дуже на нього схожий. Ще й мабуть ратрак там не дуже добрий, бо проїхавши по вельвету, те місце вже одразу не можна назвати відратраченим.. Народа на горці – капець, хоч і 9 година, причому багато чайників літають на шалених швидкостях!!! Горка маленька, не висока, не широка і така кількість людей, це щось…. Вже о 10-й горка була в хлам розбита, сполошні бугри і чайники всюди! Короче, я взагалі як то кажуть, не вкурила шо в тому Закопаному люди роблять? Чи не краще на Буковель зматати та відірвати душу? Короче щастя від каталки взагалі ноль! З тим і поїхали в Татри..


http://kittenka.io.ua/album413645
В принципі, вся дорога з Польщі до Татр, була через гори. Переїзд був хоч і розчищений, але там де гріло сонечко, там дорожка мокра, там де воно вже не гріє – лід.. Єсп (чи єпс, я їх плутаю постійно) дурів на тій дорозі!! Але потихеньку, помаленьку, ми дібралися до границі! От би нам так – стоїть знак з побажанням гарної дороги і ви покинули Польщу і тут же стоїть знак привітання в Словакії та поясненення де яка швидкість дозволена smile
Кругом краса неймовірна!! Гори, ліси, сніг – відчуття неймовірного щастя і казки!! Як тільки бачиш якусь базу, так відразу біля тієї бази маса під»йомників різноманітних! Скільки ми їх проїхали поки доїхали до готелю – не перерахувати… Не знаю чому, але чомусь біля одного біг-борду з маршрутом до готелю, в якому як і в решті є під»йомники, ми рішили повернути і проїхати подивитись, що там. Як потім оказалось, то є один з відомих серед місцевих курортів smile Багато під»йомників, адекватні ціни на скі-паси (хоч на лижі, капєц які недешеві) та відсутність машин з номерами RUS, дуже порадувало! Вирішили дома подивитись детальніше карти схилів біля нас і тоді можливо поїхати сюди кататись.
В»їхали ми в країну світило сонце, краса, на під»їзді до Татранскьої ломниці – вітрюган!!! Машину просто зносить, сірі темні тучі всюди, капець!!
Наш готель знаходився в Stara Lesna http://penzionpalusak.sk/en/index.htm . З інета дізналась, що то є дуже престижне село, але насправді там якісь старі будинки де не де і ніякої цивілізації.. Добре хоч в готелі є свій ресторан..
Вивчивши ввечері карти схилів, таки було прийнято рішення, поїхати в бохчедову долину. Людей мало взагалі, сніг класний, короче супер! От тільки погода в горах змінюється прямо на очах, тому ми застали і дощ, який на одежі перетворювався в льодову корку і сонце і тучі.. Але в цілому все сподобалось, класно!
Залишились субота і неділя. Спочатку думали в суботу на лижі, а в неділю погуляти по Словакії, але прикинули, що мабуть в неділю народа не буде, бо більшість буде повертатись з відпочинку.
Отже, в суботу поїхали подивитись на Штрабське плесо, як на озеро, так і на сам курорт smile Курорт щось не дуже сподобався, хоч черг і нема, але горки малуваті якісь.. Побували в Смоковці, відвідали Попрад – який вимирає в вихідні, оскільки нічого не працює, далі заїхали в супермаркет, накупили сувенірів і поїхали додому смакувати Деменовочку smile
Кататись вирішили на Татраські Ломниці. Все таки курорт прямо під носом в нас, та ще й відомий, та й траса найдовша біла 6 км! Гріх не побувати. В прокат заїхали до курорту, тіпа шоб дешевше взяти лижі, ага! Повний комплект в бохчедовій долині коштував 12 з лижними очками, а тут 15 без!! А біля підйомників взагалі по 26, 29 євро!!
Ох і молодці ми, що обрали неділю для катання. Як розповіла мені потім словачка, поки підіймалися на гору - словаки та поляки повертаються по домівкам, бо в понеділок діти після канікул ідуть до школи, ну і слов»ян теж святкові дні закінчились, тому гора була пустою!! Боже, який кайф! Пусті широченні, дліннючі траси – супер!!!! Класний добре відратрачений сніг, хоч на вулиці +1, класний день – світило майже весь день сонце, ніяких тучок, ніяких черг, оце так рай!!!
Було відкрито три підйомники, чорна траса була закрита, мало натурального снігу на горі. Третій підйом, завузький і його швидко «забугрили», тому вже десь о 12-й було покладено початок поломаним сподіваюсь тільки ногам. Рятівники того дня не раз знімали травмованих sad Мого чоловіка майже оминула така участь.. Спуск з останньої відкритої траси до низу десь біля 4-5 км. На горі він обережно спустився, далі розслабився, раз впав, потім другий.. ну ніби все окей! Поговорила з ним, він поїхав вперед, я осталась позаду. І тут під’їжджаю, бачу впав знову! Лижа відстебнулася, лежить вище ніж він. Проїжджаючий поруч, одразу ж подав лижу, запитав чи треба допомога. Ні все добре, не треба! Але не встає, я якраз під’їжджаю, запитую чи все нормально? Шось з ногою, болить! Кажу встати зможеш? Тут під»їхали два рятувальника, питають швидку викликати, спускати вниз? Каже ні…
Ледве піднявся. Я злякалася, кажу давай вниз потихенько спустимось? Ні, я тихенько спущусь на лижах і посиджу поки в машині відпочину, потім може ще піду покатаюсь. Я кажу – яке блін покатаюсь, наступний раз може бути фатальним для ноги!!!
Через півгодини спускаюсь на обід – каже все, ніяких каталок, болить якщо вивертати в одну сторону ногу, мабуть сильно вдарив. Хвала богу, що зрозумів, що кататись вже не варто!
Добре є скі-пас в нього і підйомники канатні, тому він собі піднявся на горку, полазив по місцевості, короче було чим зайнятися, поки ми катались.. Десь о другій гору обійняла туча… Так гарно низ весь в тучі, спускаєшся в неї, а зверху сонечко!! Відірвались ми на повну! Доки працювали підйомники, доти і катались smile Хоч нажаль не всі з нас відірвались sad



Больше фото, тут: http://kittenka.io.ua/album413646
Ну а далі, далі збори додому, вечір з татранським чаєм, деменовкою та смачною вечерею.. Виїзд намічено на 5 ранку по місцевому, я перша за кермо. Ніч чоловік промучився з ногою. Зафіксували лижними наколінниками, стало краще, але все одно болить, доки не випив аспірин. Зранку прокинувся, каже краще вже, майже не болить, та й зовні нічого не змінилося, значить просто сильно вдарив.
Мені повезло з дорогою не те слово!! Сполошні тумани!! Місцями я взагалі далі морди машини ніфіга не бачила!! І це як на зло на автомагістралі :((
Словаки дотримуються правил як ото українці, доки гайці не бачать, буду порушувать! В нас. пунктах, які там 50?? Суцільна лінія – ну і фіг з нею, мені треба обігнати! І пішоходи доречі, стоять чекають поки хтось пропустить!!
На кордон приїхали рано. Казус вийшов ще той :)) Я за кермом машини друга, ну думаємо поміняємось поки будемо чекати чергу. Приїжджаємо, одна машина і та якраз пройшла контроль, тобто я одразу і під»їхала. Виходить власник, йому – куди ви виходите, водій хай виходить! Я –ееее??? В шоці.. Давайте паспорти. Даємо. Ні треба водія! Власник дає свій. Кажу ж водія! Забирає мій :)) я ржу, кажу круто, ти по Європі надцять раз їздив, якшо в тебе є штрафи, то тебе все одно пропустять, бо перевіряють мене :)) В цей момент, ми розуміємо, шо пройдемо все швидко, а в туалет не завадило б збігати, ми з власником питаємо – де тут туалет? Зі словами – там! Ми направляємось в ту сторону де то є там!! Я чоловіку даю ключі, кажу відженеш машину і почекаєш, біжу в сторону ТАМ. Забігаємо в обшарпаний будинок – ніде ніфіга.. бачимо кафешка в якій музика кричить, прибігли туди, нікого!! Короче чудом знайшли ми туалет, як потім оказалось то не той насправді, що для «відвідувачів» smile Прибігаємо, чоловік каже – ну ви даєте! Митник питає – де власник машини і водій?! Ги, а вони ТАМ :))))) Короче проходження митниці зайняло десь хвилини 5, а ще хвилин 15 ми бігали в пошуках по митниці.. Одразу блін видно – класний митний контроль!! Ну далі звичайно нас не чекали ніякі там таблички з обозначеням «де, що і почім», зразу відчули дух України :))) А ні, брешу, ще в Словакії, десь за 80 км з»явилася чудова дорога як на Україні , вся в диряках!
В Дубно заїхали повечеряли, проїхали мимо замку і поїхали далі додому.
Житомирська траса, це повний аут!! Там стільки обабіч машин стояли міняли колеса!!! Можу сказати так, дороги там насправді і нема!! Ну і ще, ніяк не можу зрозуміти, як вони встигнуть за рік зробити дороги в нашій країні??!! О, ще, на кожному освітленому шматку дороги, стояли гайці!! Я їх стільки ще ніколи не бачила..Вся житомирська ними усипана!
Ну і в 10-30 ми таки приїхали додому.
Подорож була класною!! Море вражень! Хочеться обов»язково побувати в Словакії влітку!
P.S.: А чоловік в вівторок пішов в лікарню і вже в середу зранку йому наложили нерухомий бандаж на всю ногу sad Розірвав зв’язку блін sad отака подорож.. Тепер Буковель в березні пролітає sad


рулю на сиде
 
AustinДата: Четверг, 13.01.2011, 14:11 | Сообщение # 2
вольный художник
Группа: MODERATOR
Сообщений: 7515
Авто: сee'd 2,0 MT Abyss Blue
Зарегистрирован:
22.07.2008
Репутация: 1967
Статус: Отсутствует
kittenka, Катя, спасибо за интересный мега-отчётище hands punk будто снова побывал в Закопане и в Кракове и опять хочу туда. Там действительно здОрово. smile

м. Київ
 
kittenkaДата: Четверг, 13.01.2011, 14:38 | Сообщение # 3
Мастер
Группа: USER
Сообщений: 1022
Авто: KIA Ceed 1,6 EX (AT)
Зарегистрирован:
27.03.2008
Репутация: 92
Статус: Отсутствует
Austin, На здоровье! biggrin

рулю на сиде
 
Форум KIA Ceed » 5.Беседка » 5.3 Путешествия » 31.12.2010 - 10.01.2011 Ровно, Краков, Закопане, Словакия
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Украинский клуб KIA Ceed большая и дружная семья :)
Copyright ceed.at.ua © 2024